#PrayForMH370

#PrayForMH370

Tuesday, 3 April 2012

Apabila Pemimpin Melayu Sokong Hak Muslim Untuk Murtad

Pemimpin yang merupakan Anugerah Tuhan ini pernah mengeluarkan kenyataan untuk menyokong hak seorang muslim di Malaysia untuk murtad dan menganut agama lain. Dalam kes permohonan Lina Joy, Anugerah Tuhan ini menegaskan bahawa memilih agama adalah hak Lina Joy sebagai seorang manusia.


Merujuk kepada video di atas, pada minit ke 0:50, Anugerah Tuhan ini menegaskan "It's Her Right!", yakni mengatakan bahawa adalah menjadi hak Lina Joy untuk murtad, berdasarkan hak kemanusiaan (human rights). Pada awal video ini pun, Anugerah Tuhan ini tanpa malu mengatakan mahkamah tidak boleh mengatakan yang Lina Joy tidak boleh murtad kerana ianya adalah 'hak kesedaran' Lina Joy.

Tok Kenari : Tok Kenari tak perlu menjadi penyokong UMNO untuk menolak Anugerah Tuhan ini dan parti yang bersekongkol dengan beliau. Kalau tiada UMNO sekali pun, Tok Kenari tetap akan menolak pemimpin ini. Tak guna mengaku diri sebagai pemimpin Melayu kalau diri sendiri sudah terpesong dan menjahanamkan bangsa sendiri.. hak kemanusiaan konon...

No comments:

Post a Comment

Komen dengan berhemah, masing-masing tanggung ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...