#PrayForMH370

#PrayForMH370

Wednesday, 11 April 2012

Siapa Juara PTPTN?Sekarang ini kecoh pasal pemansuhan PTPTN oleh pihak Pakatan Rakyat.. isu ini menjadi hangat di kalangan mahasiswa dan bekas mahasiswa yang memegang status sebagai 'pemegang hutang'.. sebelum ini, terdapat sekumpulan pemegang hutang ini berjuang untuk menghapuskan kos pentadbiran yang dikenakan oleh PTPTN kerana membebankan. Betul la tu, bukan semua yang graduate mampu mendapat kerjaya yang hebat-hebat hingga boleh menyelesaikan hutang sekaligus.. dapat mansuhkan kos pentadbiran pun dah kira bersyukur sangat.


Menjelang pilihanraya ini, barulah ada pihak cuba menjadi juara dengan kononnya prihatin dan mengambil kisah dengan masalah yang dihadapi oleh pemegang-pemegang hutang ini.. Tapi, boleh percaya ke dengan janji daripada Pakatan Rakyat ini? Dengan Buku Jingga yang entah apa-apa, tambahan pula Janji 100 hari PR di negeri-negeri yang ditadbirnya.


Usaha nak mansuhkan PTPTN ni bukannya boleh diselesaikan dalam satu hari saja.. YAB PM pun pastinya mengetahui dan mengambil maklum akan masalah ini.. banyak perkara yang perlu dipertimbangkan sebelum perkara ini benar-benar hendak dilaksanakan.


Tok Kenari: La ni, si Rafizi Ramli pulak nak jadi juara kononnya nak berbincang dengan PTPTN bagi menyelesaikan perkara ini.. Ragu-ragu Tok Kenari bila dia yang nak lead.. bukannya apa, sebab dia ni orang yang tak boleh pakai.. auta je lebih.. (rujuk berita: http://www.sinarharian.com.my/politik/pkr-umno-berlumba-kuasai-isu-ptptn-1.38500)

No comments:

Post a Comment

Komen dengan berhemah, masing-masing tanggung ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...